主頁 » 公共出租房屋 » 市區公屋 » 海盈邨 » 參考圖再多花點心思就有無限創意。 廁浴分格。可行嗎?
頁尾 帖尾 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...4...6
支持鍵盤翻頁
詳情請按圖
我啲小朋友唔細,再大啲就~~仲要係一男一女。。簾私隱度唔夠啦!
Waitnomore 發表於 2018-10-14 19:00:40 原文

吓!浴簾全遮光都唔夠私隱度?反而用玻璃更有私隱?就算全磨沙嘅玻璃都唔夠浴簾咁唔透喎!樓主如果淨係純粹想兩個人同在廁所唔太尷尬,最簡單及便宜用浴簾,要分隔嘅話用不透明嘅鋁板或不銹鋼板好過用玻璃。
水泉澳邨嘅邨民
歡迎參觀我的家 http://cyclub.happyhongkong.com/viewthread.php?tid=162953

詳情請按圖
吓!浴簾全遮光都唔夠私隱度?反而用玻璃更有私隱?就算全磨沙嘅玻璃都唔夠浴簾咁唔透喎!樓主如果淨係...
gt1205 發表於 2018-10-14 19:41:28 原文

有種叫煙霧玻璃完全睇唔到架。 睇嚟香港都好out下。 大陸裝修已經去到好先進。 YouTube 有得睇。
G1275 海盈邨 進入人生另一階段

本討論區網址
吓!浴簾全遮光都唔夠私隱度?反而用玻璃更有私隱?就算全磨沙嘅玻璃都唔夠浴簾咁唔透喎!樓主如果淨係...
gt1205 發表於 2018-10-14 19:41:28 原文

浴簾始終唔係道門。 随著抽氣扇會兼打開門扯風個下

詳情請按圖
回應 #13 Waitnomore
浴室有遮挡就好了,你上洗手间也要随手关门了,厕所那个就是多余

詳情請按圖
回應  Waitnomore
浴室有遮挡就好了,你上洗手间也要随手关门了,厕所那个就是多余
迷糊 發表於 2018-10-14 20:04:43 原文

但沖緊涼沖完係咪要等屙完屎嗰個屙完先出得嚟? 問題在於此,明未?

本討論區網址
但佢中間有玻璃分隔坐廁跟企缸
Waitnomore 發表於 2018-10-14 13:51:42 原文

打通佢啦!
波子U0391

本討論區網址
同裝一邊玻璃浴門有咩分別? 點解咁整上高我講咗。 唔使一人去廁全部人要等廁所用。你知香港返工幾趕時間架...
Waitnomore 發表於 2018-10-14 14:11:22 原文

咁咪唔可以同時一个去厕所一個冲凉囉!
波子U0391

詳情請按圖
咁咪唔可以同時一个去厕所一個冲凉囉!
Marble2016 發表於 2018-10-14 22:04:42 原文

唔會呀!就係想同時一個沖涼, 或刷牙洗面,另一個都可以去廁所。
圖藍色係間隔, 而綠色係道門。 當沖涼時當然綠色門趟向沖涼嗰邊。 如果有人要去廁所就入到廁格將門再趟向廁格那邊。 若果去完廁所要出翻去當然要趟回去沖涼嗰邊先出到嚟啦!咁廁所完全可以滿足到同時多一個嘅須要。
十分抱歉! 您無權閱覽或下載本帖子的上傳圖片或文件。
如果您是會員但未登錄,請按此登錄
您不是我們會員? 請按此登記 (費用全免)。
成功登記後請按此重載本頁。

詳情請按圖
可以做鋁料趟門,價錢比不鏽鋼趟門平1/3,如果各位有關裝浴門問題可以問我,我以前係浴門公司做,可以俾到d...
lisubing1984 發表於 2018-10-14 14:49:56 原文

宜家仲有冇响嗰度做呀?

我想將浴屏3塊玻璃,
B那塊不移動,
其餘兩塊双摺貼右边牆,
才不會擋住窗。
(這窗的位置很奇怪)

另若將洗手盆由原来D位置轉到C位置,是否要作很大的改動(水喉)?及改喉賈约多少?本帖最後由 Marble2016 於 2018-10-14 22:18:52 編輯
十分抱歉! 您無權閱覽或下載本帖子的上傳圖片或文件。
成功登記後請按此重載本頁。
波子U0391

詳情請按圖
有種叫煙霧玻璃完全睇唔到架。 睇嚟香港都好out下。 大陸裝修已經去到好先進。 YouTube 有得睇。
Waitnomore 發表於 2018-10-14 19:57:32 原文

我今早上網search唔到呀!
波子U0391

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...4...6
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免會員蒙受損失及為公平起見,一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料,違者會被警告,嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區,敬請合作。(詳情) (用戶守則)
十分抱歉! 您無權回帖。
成功登記後請按此重載本頁
詳情請按圖
谷氣經歷 - 裝修/購物/消費前必看! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖