主頁 » 公共出租房屋 » 市區公屋 » 集思廣益:條不銹鋼晾衫通...中間收天花用咩物料好?
頁尾 帖尾 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁
含上傳圖片/文件之留言:#1#7#12 只顯示含上傳圖片/文件之留言
集思廣益:條不銹鋼晾衫通...中間收天花用咩物料好?
今午禾安裝左條一寸不銹鋼通(長93寸)用來晾乾衣衫
由於鑽牆時為遷就瓷磚嘅十字位鑽孔
所以無想起中通無5.5寸size...
現用咩材質替代中通好呢?
中間收天花增加晾重力:
U型碼/羊眼圈吊鐵線或索帶/用鋁片做類似丁(J )型勾?本帖最後由 busconcamp 於 2018-10-13 23:39:21 編輯
十分抱歉! 您無權閱覽或下載本帖子的上傳圖片或文件。
如果您是會員但未登錄,請按此登錄
您不是我們會員? 請按此登記 (費用全免)。
成功登記後請按此重載本頁。
05/18中旬彩褔邨高層身故單位,拒絕>6月歸隊S2
08/09/18 不知不覺S3>11/09/18 S4
14/09/18 收信海盈?無份!翠屏南和諧2型低層,尤如晴天霹靂!
20/09/18 睇屋日,意料之外!單位新淨很是滿意;常言道..塞翁失馬, 焉知非福...正是指這些麼?
24/09交租取匙!
25/09 裝修計劃即將始動!預計15天完成~

G1319 市2

我會用不銹銅線吊做天花板, 用爆炸羅c+唔知咩配件固定, 我見賣衫d舖頭會用條威也吊起條通掛衫。
G1314xxx 擴2,  2017/9月轉市2,
2018/3/8 轉s1
2018/5/11收審查信(21/5見主任)
2018/8/10轉s2, (8/11收合格信),
今期特快P018xx
22/9轉S3 27/9轉s4。派彩雀樓

我會用不銹銅線吊做天花板, 用爆炸羅c+唔知咩配件固定, 我見賣衫d舖頭會用條威也吊起條通掛衫。
ckw1213 發表於 2018-10-14 00:47:53 原文

用拉爆又誇左d
裝吊柜同LED tv裝牆先用
14/09/18 收信海盈?無份!翠屏南和諧2型低層,尤如晴天霹靂!
20/09/18 睇屋日,意料之外!單位新淨很是滿意;常言道..塞翁失馬, 焉知非福...正是指這些麼?
24/09交租取匙!

用拉爆又誇左d
裝吊柜同LED tv裝牆先用
busconcamp 發表於 2018-10-14 01:37:08 原文
我見d舖頭咁整啫! 如果唔掛好重野, 我估用普通膠質加個勾再加條索帶。本帖最後由 ckw1213 於 2018-10-14 02:17:26 編輯
G1314xxx 擴2,  2017/9月轉市2,
2018/3/8 轉s1
2018/5/11收審查信(21/5見主任)
2018/8/10轉s2, (8/11收合格信),
今期特快P018xx
22/9轉S3 27/9轉s4。派彩雀樓

條通咁長,中間要加一或二個吊座啦!吊座有不同長度,牆身座可能要改位。
十分抱歉! 您無權閱覽或下載本帖子的上傳圖片或文件。
成功登記後請按此重載本頁。

條通咁長,中間要加一或二個吊座啦!吊座有不同長度,牆身座可能要改位。
deaf 發表於 2018-10-14 08:57:59 原文

呢d咪係叫中通lor
中間既叫“中通",頭尾果d先叫"巾座"
無合適長度尺寸,所以唔洗諗~本帖最後由 busconcamp 於 2018-10-14 09:52:15 編輯
24/09交租取匙!

醒返起
中間既正名叫“通座"
24/09交租取匙!

呢d咪係叫中通lor
中間既叫“中通",頭尾果d先叫"巾座"
無合適長度尺寸,所以唔洗諗~...
busconcamp 發表於 2018-10-14 09:51:40 原文

乜9野中通?聽到一頭霧水!中通快遞就知。
中間吊條繩都可以,但穩陣咩?好睇咩?
見你翠屏街坊,我今日得閒,買個一或二個吊座,
我大把工具,即幫你裝都得。

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免會員蒙受損失及為公平起見,一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料,違者會被警告,嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區,敬請合作。(詳情) (用戶守則)
十分抱歉! 您無權回帖。
成功登記後請按此重載本頁
谷氣經歷 - 裝修/購物/消費前必看! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖