主頁 » 公共出租房屋 » 輪候編配 » 擴市4人 » 收入證明一問
頁尾 帖尾 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁
收入證明一問
請問如有糧單係咪可以唔洗填僱主證明書?糧單係咪要正本?若要正本得公司印章得唔得?或是要公司印章加經理簽名?家人係做地盤,有返工就有錢,無返工就無錢,係算自僱人事?但我得一張僱主證明書!本帖最後由 Cerise 於 2018-08-12 18:24:36 編輯
擴4,G1319至G1321
藍卡日期12年12月
13年轉擴3
17年轉擴4
18年7月4日轉S1(8月20日見主任)

達到資產審查果步,房署會寄信畀你, 裏面有一份僱員薪金證明書,你可以copy多份畀自己屋企需要提供證明嘅人使用, 要攞畀公司填寫and蓋印.
G1323 擴3 S0
2018年5月28號 S1
2018年6月25號 收信
2018年7月3號  見主任

我就係收到信,但有朋友話糧單都得
藍卡日期12年12月
13年轉擴3
17年轉擴4

僱員薪金証明書要公司填印章加經理簽名
G1319擴2
4-2018 S1
7-2018 S2
1-8-2018 S3
10-8-2018 S4
14-8-2018派迎東低層(考慮中)

請問如有糧單係咪可以唔洗填僱主證明書?糧單係咪要正本?若要正本得公司印章得唔得?或是要公司印章加經理...
Cerise 發表於 2018-08-12 18:16:53 原文

薪金證明一定要比公司填,簽名和蓋印,主任最著重呢一張證明架,好過你比糧單稅單仟倍,我見主任時主任收薪金證明其他已經可以唔洗啦,所以就算你比糧單主任都係要你公司填番呢張交番去,我有朋友因為公司趕唔到簽呢份,見主任時比糧單都唔接受,一定要後補薪金證明,所以比公司填就最安全
G12907xx 擴4,藍卡:12/2011
22/2 S1,23/4審查,10/8 S2,13/8 S3,14/8收合格信,14/8S4
16/8收信派滿泰高層

請問如有糧單係咪可以唔洗填僱主證明書?糧單係咪要正本?若要正本得公司印章得唔得?或是要公司印章加經理...
Cerise 發表於 2018-08-12 18:16:53 原文

地盤算散工
G12907xx 擴4,藍卡:12/2011
22/2 S1,23/4審查,10/8 S2,13/8 S3,14/8收合格信,14/8S4
16/8收信派滿泰高層

薪金證明書快過糧單有審查結果,自己衡量。

好,唔該曬大家!听朋友話我家人係算自僱人士,因為他有開工就有錢,無開工就無錢,都係照俾經理簽算了本帖最後由 Cerise 於 2018-08-12 20:29:40 編輯
藍卡日期12年12月
13年轉擴3
17年轉擴4

G1325 市3
S1  28/7/2018 收信; 6/8/2018 見主任.

薪金證明書快過糧單有審查結果,自己衡量。
Mr楊 發表於 2018-08-12 19:34:05 原文
我做散工出現金沒有固定僱主,我應該點,樣填呢?
擴4 G135xxxx

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免會員蒙受損失及為公平起見,一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料,違者會被警告,嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區,敬請合作。(詳情) (用戶守則)
十分抱歉! 您無權回帖。
如果您是會員但未登錄,請按此登錄
您不是我們會員? 請按此登記 (費用全免)。
成功登記後請按此重載本頁
谷氣經歷 - 裝修/購物/消費前必看! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖