主頁 » 公共出租房屋 » 市區公屋 » 蘇屋邨 » 6月14日房屋事務委員會有關蘇屋邨二期最新消息
頁尾 帖尾 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...7
支持鍵盤翻頁
6月14日房屋事務委員會有關蘇屋邨二期最新消息
其實係會議之前 大家尋日都睇到房署份討論文件 都用佢地話 依問題解答陳議員同我地上果份文件。其實會議上,無論陳偉明議員追問又好,其他議員委員追問又好,
佢地答既野都唔夠份文件詳細。
就算問佢拎圖則各樣,佢地都話未知幾時有。
但係問題黎啦,好多人都關心,第三季係咪等於10-12月呢?
就我地理解,同房署解釋,其實都應該係指7-9月。
換言之,其實今日開會 ,房署除左比我地指責之外,佢地答唔到任何實質既野。
一切可以就返房署之前比我地既回信
茶花樓:預計7月出入伙紙,並幾於一個月內收到信
二期:預計7月下旬分批預派。

我地會繼續跟進,今日都有再出信比房署,再追爆房署,希望係短期內比到確實答覆我地!

其實係會議之前 大家尋日都睇到房署份討論文件 都用佢地話 依問題解答陳議員同我地上果份文件。其實會議上...
何坤洲 發表於 2018-06-14 18:35:00 原文

5會下個月又改8月尾掛??? 可5可以去了解下D喉管裝成點...見佢寫分批預派...一陣7-9座...變9月派..真係奈佢5何
G1281 S2

5會下個月又改8月尾掛??? 可5可以去了解下D喉管裝成點...見佢寫分批預派...一陣7-9座...變9月派..真...
CC030 發表於 2018-06-14 18:41:46 原文
睇進度都係同先前一樣,外圍三座派先,裏面三座後派
我唔會住澤安村,唔好迫我!!!。。。X10000

睇進度都係同先前一樣,外圍三座派先,裏面三座後派
wilsonwong999 發表於 2018-06-14 18:48:26 原文

分開派 11-13座未必上到G1276-G1280(因為得370個位4人...然後未計白田= =)....派完拒絕又未必趕到派7-9座

市2得 204個單位= =,未計白田
G1281 S2

請問市3呢?
G13054xx, 擴2人> 擴3人>S1(5/1/2016 審查)>S2(合格)> S3 >S4迎東(24/11/17) >拒絕 ” (12/12)> S2>市3>等待

唉,我已經轉左S3,唯有寄望第二次派得5太差
G1263 市5轉市3 2017/11/28 S1 2018/1/8 審查
2018/5/7-9 S2-S4 5/14 安泰一樓 5/18 拒絕  
6/6 S2 6/13-14 S3-S4 6/15 翠屏南問題屋 7/18 拒絕
7/27 S2 8/1 S3 8/7 S4 8/9 連翠 8/15 取匙

分開派 11-13座未必上到G1276-G1280(因為得370個位4人...然後未計白田= =)....派完拒絕又未必趕到派7-9座 ...
CC030 發表於 2018-06-14 18:52:59 原文
我唔會住澤安村,唔好迫我!!!。。。X10000

唉,我已經轉左S3,唯有寄望第二次派得5太差
Karrieyee 發表於 2018-06-14 18:57:33 原文

我都好矛盾..希望快D ...但蘇屋又未派...S2好耐..如果真係S4  5太差近地鐵我都要了...好辛苦日日望....
G1281 S2

等到人都癲,唔怪得甘多精神病患者,

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...7
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免會員蒙受損失及為公平起見,一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料,違者會被警告,嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區,敬請合作。(詳情) (用戶守則)
十分抱歉! 您無權回帖。
如果您是會員但未登錄,請按此登錄
您不是我們會員? 請按此登記 (費用全免)。
成功登記後請按此重載本頁
谷氣經歷 - 裝修/購物/消費前必看! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖