主頁 » 公共出租房屋 » 輪候編配 » 擴市4人 » 請問今年填報稅表 舊公司無幫我報稅 但有出糧紀錄
頁尾 帖尾 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
請問今年填報稅表 舊公司無幫我報稅 但有出糧紀錄
上星期填完 報稅表   2017年 至2018 我轉過3間公司  公司A 有銀行出糧紀錄  但無幫我報稅  到9月份我就轉左公司B 做到4月頭離職   公司B 就有幫我報稅既  我今年填報稅表 只係填左 公司B 個7個月既總收入  無填公司A     請問如果我7月審查  會唔會有影響呢?    其實我公司A 收入都唔多  填埋 都唔洗交稅   我見公司A 無幫我報稅我就無理   但念念下  房署審查 會唔會出事呢?   好擔心丫   有無人可以比啲意見   thank
2012年9月  籃卡  2016年4月 由擴3轉擴4    G13128xx  2017年特快 6466    2018年8月7號見主任  期待快啲s2

房署 見主任 審近半年  照計 我公司A 份糧無報稅 就無影響既    我驚到時房署話我 隱瞞炸
2012年9月  籃卡  2016年4月 由擴3轉擴4    G13128xx  2017年特快 6466    2018年8月7號見主任  期待快啲s2

你見咗主任未??  
G1323xxx-G1324xxx  
擴展2人
15-05-2018 S1
13-06-2018 審查

剩係睇審查前六個月及最近一個月入息, A公司已經唔關事了, 如七月審查, 只需要報一月至六月入息。
G1314xxx 擴2,  2017/9月轉市2,
2018/3/8 轉s1
2018/5/9網上有審查曰期
2018/5/11收審查信(21/5見主任)
2018/8/10轉s2, (8/11收合格信),
希望派連翠貨尾

你見咗主任未??  
AK230514 發表於 2018-06-15 00:07:30 原文
我轉左s1  但味有期見主任

剩係睇審查前六個月及最近一個月入息, A公司已經唔關事了, 如七月審查, 只需要報一月至六月入息。
ckw1213 發表於 2018-06-15 03:01:37 原文
   師姐 我都知道   但我驚房署查我報稅個方面  發覺我有幾個月既人工 無報稅   覺得我隱瞞炸     我都係今日 手寫封信  fax 返比稅局  話寫小左幾個月既人工    好擔心 審查會出事

師姐 我都知道   但我驚房署查我報稅個方面  發覺我有幾個月既人工 無報稅   覺得我隱瞞炸     我都係...
Mattchong 發表於 2018-06-15 06:57:25 原文

係都稅局叉你  
G1319 12/2012
S1 21/2/2018
審查 14/5/2018
S2 21/6/2018 S3 1/8/2018 S4 15/8/2018

師姐 我都知道   但我驚房署查我報稅個方面  發覺我有幾個月既人工 無報稅   覺得我隱瞞炸     我都係...
Mattchong 發表於 2018-06-15 06:57:25 原文

A公司都冇幫你報税, 房署又唔會問你六個月前做緊咩工(A公司), 就算房署問稅局, 税局都係會照你報嘅報番房署架喇!
税局咁多大公司走數唔查, 會查你嗎? 係都查單大野有機會追收税款果d公司喇! 查炒樓走稅果d大媽/c9仲容易d.
G1314xxx 擴2,  2017/9月轉市2,
2018/3/8 轉s1
2018/5/9網上有審查曰期
2018/5/11收審查信(21/5見主任)
2018/8/10轉s2, (8/11收合格信),
希望派連翠貨尾

A公司都冇幫你報税, 房署又唔會問你六個月前做緊咩工(A公司), 就算房署問稅局, 税局都係會照你報嘅報番房...
ckw1213 發表於 2018-06-15 11:11:46 原文
多謝你既解答    公司A   如果係現金 出糧  我都無咁驚   最慘銀行過數

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
重要提示:為免會員蒙受損失及為公平起見,一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料,違者會被警告,嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區,敬請合作。(詳情) (用戶守則)
十分抱歉! 您無權回帖。
如果您是會員但未登錄,請按此登錄
您不是我們會員? 請按此登記 (費用全免)。
成功登記後請按此重載本頁
「放租搵屋」專區經已成立! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖