主頁 » 公共出租房屋 » 輪候編配 » 個個都要碩門二期,唔通個個都派碩門二期咩
頁尾 帖尾 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁
個個都要碩門二期,唔通個個都派碩門二期咩
個個都想要碩門,但大家留心一點,碩門是擴展今年最后一个新屋邨了,之后一年内都未有新屋邨派了,如果碩門遲過滿東開派,有機會派滿東的朋友一定要考虑清楚,因到碩門開派時,我谂會有好多市区号码會轉區回来,号码較后的有機會派不到,所以大家好好想想!
G1306擴3

為咗自己終極目標 而去搏

唉……我覺得,應該取消轉區啦,攪到後面排緊隊既人,排極都排唔到, 見到本來有好野,就到你啦,但係因為前面既人轉來,比左佢地先,最後係,有得睇,無得食。
G133XXXX 擴3

個個都想要碩門,但大家留心一點,碩門是擴展今年最后一个新屋邨了,之后一年内都未有新屋邨派了,如果碩門...
PETERWONG0617 發表於 2018-03-14 13:55:24 原文
有的问题哦,最好他们不要转过来,少一个号码争,你个机会又大一点哦,高手,玩心理战
下一个目标,买居屋

人不為己天誅地滅其實都正常嘅, 碩門二期位置又好又係新樓個個都想分返杯羹啦

我係非長者一人擴展區嘅,  我嘅睇法係派石門之前, 市區唔會有人走過嚟, 因為分數肯定唔夠擴展區啲人高.

家庭申請: 4 5 6月市區樓派蘇屋邨, 可能要到7月先至會派完, 石門7月開始派, 我相信啲人唔會響未派完蘇屋就走過擴展區,即係話佢哋最少要等到7月底冇消息先會考慮轉過嚟擴市, 但係時間上夾唔夾到呢? 機會大唔大呢?再講, 如果7月底之後佢哋派唔到蘇屋, 之後派骨, 佢哋等囉. 因為9月份亦都有另一批市區樓派. 所以結論係, 我唔覺得佢哋會轉過嚟擴展區.本帖最後由 raytam2 於 2018-03-14 15:07:33 編輯
2012/ 10 藍卡, 擴展-非長者一人
2018/ Jan/10 審查 S1
2018/Jan/ 12 S2

唉……我覺得,應該取消轉區啦,攪到後面排緊隊既人,排極都排唔到, 見到本來有好野,就到你啦...
woche125 發表於 2018-03-14 14:23:17 原文

呢個遊戲規則係『先到先得』為大原理
你前面的 G1314747 的人係有權轉去邊都得
你又怎可以怨天怨地呢?
等...

我係非長者一人擴展區嘅,  我嘅睇法係派石門之前, 市區唔會有人走過嚟, 因為分數肯定唔夠擴展區啲人高.
家...
raytam2 發表於 2018-03-14 15:06:43 原文

新界三人四人 也會聞風而至!
市3 G1323    29/5/18 S1
4/7/18審查(睇錯日子)
改13/8/18審查及擴3轉市3 14/8/18已轉市3

回應 #8 metaltse 同意, 新界會有可能轉過來
2012/ 10 藍卡, 擴展-非長者一人
2018/ Jan/10 審查 S1
2018/Jan/ 12 S2

呢個遊戲規則係『先到先得』為大原理
你前面的 G1314747 的人係有權轉去邊都得
你又怎可以怨天怨地呢?
勁憎條PK奶奶 發表於 2018-03-14 15:13:58 原文

如今年中能開放市區就好D (市2市3都已審或差不多審晒)
不然跟在後面的如我這些號碼前無退路 後有追兵 ,面對前面大量拒絕滿東~最後可能只有硬食滿東........
市3 G1323    29/5/18 S1
4/7/18審查(睇錯日子)
改13/8/18審查及擴3轉市3 14/8/18已轉市3

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免會員蒙受損失及為公平起見,一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料,違者會被警告,嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區,敬請合作。(詳情) (用戶守則)
十分抱歉! 您無權回帖。
如果您是會員但未登錄,請按此登錄
您不是我們會員? 請按此登記 (費用全免)。
成功登記後請按此重載本頁
如果你是輪候冊人士,請分享你的申請進程,謝謝! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖