主頁 » 公共出租房屋 » 輪候編配 » 市區4人 » 關於入息問題?超額申訴?
頁尾 帖尾 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...4
支持鍵盤翻頁
關於入息問題?超額申訴?
本人NO:1306,2012年申請個陣係擴展市區三人,14年底加至四人,15年下半年轉市區四人,宜家市區四人S1最高NO大概1294,即係仲有大概一萬二千個號碼就到我S1,18年1月前本人每月入息超額,我由今年2月開始減人工至合格入息範圍。問題1:如果未來三至六個月年審查我的入息,到時我需要提供6個月還是12個月的入息證明?
問題2:如果假設三個月後(假設18年6月)到我審查入息,近4個月(即2.3.4.5.6月)我都無超額,但都有超額的月份(如1月以及之前),甘我都需要係半年後先可以申訴再申請?本帖最後由 langzi95599 於 2018-03-13 22:38:46 編輯
G1306*** 擴3

睇返審查前6個月既入息,6個月入息加埋除返6計,唔過就得
G1278 12/6 派安泰貨尾

宜家還未到S1,就算到審查日,你如實申報,主任會幫你計,現已成事實,唔好自尋煩惱,最緊宜家開始保持每月入息唔超額。

回應 #3 Mr楊

Thx,楊管
G1306*** 擴3

宜家开始调应该可以

回應 #2 Vickyso888

係甘計咩?唔係每個月要求唔超過27050入息?
G1306*** 擴3

回應 #4 langzi95599

我唔係楊管唔好亂稱呼

回應  langzi95599
我唔係楊管唔好亂稱呼
Mr楊 發表於 2018-03-13 23:03:58 原文
G1306*** 擴3

回應  Vickyso888

係甘計咩?唔係每個月要求唔超過27050入息?
langzi95599 發表於 2018-03-13 23:01:59 原文

你講得啱,固定收入:每月入息唔可以超額; 非固定收入:審查前6個月合計÷6

你講得啱,固定收入:每月入息唔可以超額; 非固定收入:審查前6個月合計÷6
Mr楊 發表於 2018-03-13 23:11:42 原文

聽聞查12個月入息又係咩情況?非固定收入查6/12個月?
G1303 正常家庭隊 2012/05 藍卡擴2
2014/10  擴2->擴4
2018/03/08 擴4->市4
2018/07/03 市4->擴4,次日S1, 8/14網上有期,8月23見主任,9月6補文件

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...4
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免會員蒙受損失及為公平起見,一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料,違者會被警告,嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區,敬請合作。(詳情) (用戶守則)
十分抱歉! 您無權回帖。
如果您是會員但未登錄,請按此登錄
您不是我們會員? 請按此登記 (費用全免)。
成功登記後請按此重載本頁
谷氣經歷 - 裝修/購物/消費前必看! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖