主頁 » 公共出租房屋 » 輪候編配 » 市區2人 » 點由擴2轉市2
頁尾 尾帖 支持鍵盤翻頁
點由擴2轉市2
我由1人加多個老人家,請問係米可以簡番市區?
請問如果我想蠹要點做,
THANKS
擴2 G1365XXXX 02/2015
回應 #1 kkfung96

你號碼不可以
G129xxxx-市2
5-2017-s4
有長者可以 本帖最後由 chan328 於 2017-06-20 12:03:28 編輯
1823話我唔係2012年前申請,所以佢話唔得
擴2 G1365XXXX 02/2015
有冇話有長者?
唔知
我由1人加多個老人家,請問係米可以簡番市區?
請問如果我想蠹要點做,
THANKS
kkfung96 發表於 2017-06-20 11:41:35 原文

應該唔好以。妳轉2人家庭後藍咭日期是幾時?
Andy 。新3 G13007
就算比你轉出市區排都沒用啦
你號碼咁後
有排都未派到你
耐心等候遲早都有機會轉出市區
擴3
1300xxx
市3
1823話我唔係2012年前申請,所以佢話唔得
kkfung96 發表於 2017-06-20 12:07:17 原文

現時公屋申請編號在 G1314747 / U0317292 或之前(即登記日期或相應日期在 2012 年 9 月 30 日或以前)的一般家庭申請者及非長者一人申請者,以及所有「高齡單身人士優先配屋計劃」/「共享頤年優先配屋計劃」/「家有長者優先配屋計劃」/「天倫樂優先配屋計劃」中選擇同住於一單位的申請者才可選擇輪候市區(包括香港島及九龍)的公屋單位。
N年前: 新1 U0180
參照11/2012 G1317-1319
5/14: 擴2  8/14: 擴3  9/15: 擴4  未到審查階段
CS隊年年陪跑中
頁首 首帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免會員蒙受損失及為公平起見,一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料,
違者會被警告,嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區,敬請合作。(詳情) (用戶守則) 
十分抱歉! 您無權回帖。
如果您是會員但未登錄,請按此登錄
您不是我們會員? 請按此登記 (費用全免)。
成功登記後請按此重載本頁
「放租搵屋」專區經已成立! X