主頁 » 公共出租房屋 » 各類調遷 » 邨內調遷一問
頁尾 帖尾 回帖 在本分區發新帖
1...3
支持鍵盤翻頁
邨內調遷一問
我媽咪睇緊精神科,有抑鬱症
但佢住緊的單位正正對住lift口
其實住佐好多年架啦,呢排佢情緒同精神都差佐,因為舊公屋隔音差,成日聽到開lift關lift聲,D人等緊時都講野又大聲
就算夜晚都係咁,我見佢話有時好難訓得著
應該點做,係咪同醫生講?
會唔會唔受理?
一,边条村?
二,有冇同村办倾过?

三,要专科医生写信!
  事无不可对人言。屁无不可对人放。   
一,边条村?
二,有冇同村办倾过?

三,要专科医生写信!
過主啦 發表於 2017-05-20 20:53:08 原文

福來邨,有同主任講過
主任話要醫生紙or社工寫信
我媽咪係瑪嘉烈睇緊精神科同腦科

她好擔心冇人幫佢,她真係情緒好差,有抑鬱病好驚她會嚴重佐
福來邨,有同主任講過
主任話要醫生紙or社工寫信
我媽咪係瑪嘉烈睇緊精神科同腦科
她好擔心冇人幫佢,她...
ting00 發表於 2017-05-20 21:01:51 原文
快快去搞,,福來真係好嘈!
快快去搞,,福來真係好嘈!
過主啦 發表於 2017-05-20 21:03:23 原文

下個月覆診,不過就係聽人講D社工唔肯幫手
唔知有冇人成功調遷
下個月覆診,不過就係聽人講D社工唔肯幫手
唔知有冇人成功調遷
ting00 發表於 2017-05-20 21:08:08 原文
先求医生,后求社工,再求区议员

以前有人调到,,而家唔知
先求医生,后求社工,再求区议员
以前有人调到,,而家唔知
過主啦 發表於 2017-05-20 21:14:11 原文

好,唔該哂
有醫生信support
Housing 好大機會approve
医生信好重要
回應 #1 ting00

短期方案 試下買啲隔音膠墊痴係門、隔音膠條封好個啲門逢、減少左嘈音先、首要令到伯母精神番先、希望咁樣幫到你。
U03028xxx
G1307xxxx-1308xxxx(市3),
S1:4-1-17 審查(擴3)
S2:8-2-17 轉字……審查合格(擴3)
24-4-17轉市暫緩
S3:日日發夢中
S4:夢醒……
頁首 首留言 在本分區發新帖 曾訪分區
1...3
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免會員蒙受損失及為公平起見,一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料,
違者會被警告,嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區,敬請合作。(詳情) (用戶守則) 
十分抱歉! 您無權回帖。
如果您是會員但未登錄,請按此登錄
您不是我們會員? 請按此登記 (費用全免)。
成功登記後請按此重載本頁
「放租搵屋」專區經已成立! X
分區表 頁首 回帖 頁尾 在本分區發新帖