主頁 » 公共出租房屋 » 輪候編配 » 擴市2人 » 有冇人知預派條數點計?
頁尾 帖尾 回帖 在本分區發新帖
1...4
支持鍵盤翻頁
有冇人知預派條數點計?
假如紫田邨現在可以預派,就以1月份“新界2人 已接受配房大約最高編號 為1300600”。咁咩no既人可以派到.??係咪倒數4千幾個,(因為總單位大約4千幾個,無記錯的話)即1300601~1304600可派到,係咪咁計?本帖最後由 heihei811 於 2017-02-16 23:59:19 編輯
G1316 新2
2012年10月藍咭
21 May 017 轉S1
28 June  2017審查
7 Aug 2017轉S2
17 Aug 收合格信 27 Oct 2017轉s3
2 Nov 2017 S4       7 Nov  2017 派欣田 綠田樓 中底層
G1375 扩2, 7/2015藍卡
默默地等待轉S1
假如紫田邨現在可以預派,就以1月份“新界2人 已接受配房大約最高編號 為1300600”。咁咩no既人可以派到.??...
heihei811 發表於 2017-02-16 23:58:50 原文

你POST錯左去 擴市2人

同埋個個村叫欣田呀

唔係咁計佢條數~唔係洛成4千幾就郁4千幾
http://cyclub.happyhongkong.com/viewthread.php?tid=144097
當中應該係得1100個2-3人單位,至於去到幾多號碼,就算派樓個個部門都未必答得實你
要睇埋到時多唔多人轉區,同埋你排緊個條隊多唔多2人~本帖最後由 debbyfung1015 於 2017-02-17 00:33:11 編輯
新2  G1302xxx  2005年單人   2012年5月轉2人
2017年7月31正式有自己家~~派中心水樓~友愛村,YEAH\^V^/
你留意新2審到乜no.(以cyc會員報料為準),依家玩法基本上審幾多派幾多.......今次最少行10000+個no
G1291 擴2
市4 G12267 09年3月藍咭
24/8/2016審查,26/11收合格信,8/12收派樓信派華厦,12/12拒絕,14/12轉拒絕字
8/3轉S2,20/3轉S3,23/3轉S4,28/3派安泰邨
假如紫田邨現在可以預派,就以1月份“新界2人 已接受配房大約最高編號 為1300600”。咁咩no既人可以派到.??...
heihei811 發表於 2017-02-16 23:58:50 原文

唔係咁計.

條數好複雜ga, 唔會計得到…
輪候number中包含哂咁多區咁多人數…每一段輪候number之中新2有幾多你又唔知…
新2當中…低過「最高接受配房編號」而仲等緊第2/3次派樓ge人有幾多你又唔知…
講單位數目, 首先欣田你睇一定係單獨睇返2人單位數目…唔會睇4XXX個大數…
就算知道係有11XX個2人單位…有幾多留比輪候冊…你又係唔知…
根本就乜都唔知…好難預計得到…

只可以話…近期新界新落成單位做預派前後一兩個月…
每一百個新落成2人單位都推得郁800-1000個最高配房number咁上下ge…
(包埋左預派前後可能都有堆舊樓或其他貨派出)

影月講話睇審查審到邊, 都係一個好好ge指標黎啦…
擴2 g1292-95(12年1月登記)
16年12月 第一次派水泉澳山泉樓
17年3月 簽約,自此以後淡出Cyclub
詳盡輪候歷程請參閱「自我介紹」
由於本論壇不支持google form, 山泉CY會員佔領計劃&四期預派報喜表就此完結, 不便之處, 敬請原諒
新2 G1304 12年5月 藍卡
特快: 2016(9xxx) 2017(47xx)
S1 28/2/2017 S2 22/5
S3 4/10 S4 6/10
欣田邨逸田樓
你留意新2審到乜no.(以cyc會員報料為準),依家玩法基本上審幾多派幾多.......今次最少行10000+個no
影月1973 發表於 2017-02-17 00:29:43 原文

係呀,唔好意思,我整完發覺自己整錯,但唔識改返 ,可以行10000個,咁西利 ,點計架
G1316 新2
2012年10月藍咭
21 May 017 轉S1
28 June  2017審查
7 Aug 2017轉S2
17 Aug 收合格信 27 Oct 2017轉s3
2 Nov 2017 S4       7 Nov  2017 派欣田 綠田樓 中底層
Tina 我打字慢,你來............
G1291 擴2
G1310XXX-1312XXX New 3
你的公屋申請尚未到達調查階段,請耐心等候
頁首 首留言 在本分區發新帖 曾訪分區
1...4
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免會員蒙受損失及為公平起見,一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料,
違者會被警告,嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區,敬請合作。(詳情) (用戶守則) 
十分抱歉! 您無權回帖。
如果您是會員但未登錄,請按此登錄
您不是我們會員? 請按此登記 (費用全免)。
成功登記後請按此重載本頁
谷氣經歷 - 裝修/購物/消費前必看! X
分區表 頁首 回帖 頁尾 在本分區發新帖